Op 5 oktober – de dag van de leraar – presenteert zich de opvolger van de UNIENFTO:

 

BO (BeroepsOnderwijsbond), dé vakbond van en voor het beroepsonderwijs. 

Het beroepsonderwijs leidt leerlingen en studenten op een zeer goede wijze toe naar de arbeidsmarkt. Dat is recentelijk aangetoond in een studie van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Afgestudeerden in het beroepsonderwijs worden niet voor niets gekwalificeerd als de ruggengraat van de Nederlandse economie.

Docenten en de overige medewerkers die garant staan voor dat goede beroepsonderwijs verdienen de maatschappelijke waardering niet slechts een dag per jaar. Nee, die waardering verdienen zijn alle dagen van het jaar.

Voor die waardering spant dé vakbond van en voor het beroepsonderwijs – BO – zich dag in dag uit in. De BeroepsOnderwijsbond (BO) zet het werk voort van zijn rechtsvoorgangers, waarvan de meest recente de UNIENFTO is. Werk dat zich afspeelt aan de landelijke tafels en de tafels binnen de onderwijsinstellingen.

BO wil die waardering vertaalt zien in goede arbeidsvoorwaarden, sterke medezeggenschap, professionele autonomie en rechtsbescherming voor de docent en de overige medewerkers in het beroepsonderwijs.

De website – bo.nl – biedt uitgebreide informatie over de resultaten en de ambities van BO, dé belangenbehartiger van alle medewerkers in het beroepsonderwijs.